maandag 27 augustus 2012

Waar blijft de uitleg over de 158 miljard naar redding EURO?!

16 Miljard komen we tekort voor 2013...
De partijen vangen elkaars vliegen af met de éen een nog mooier programma dan de ander.
Het CPB presenteerde vandaag haar cijfers http://www.cpb.nl/cijfers
Maar waar blijft men met de uitleg naar de Burgers over de 47,3 Miljard die NL heeft voorgeschoten aan de zwakke zuidelijke EUROlanden?
En de 110 miljard aan uitstaande garanties in de noodfondsen van het ESM en EFSF http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Stabiliteitsmechanisme  http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Financi%C3%ABle_Stabiliteitsfaciliteit
Wanneer je een tekort hebt van 16 miljard hoe is het dan mogelijk dat je bijna 50 miljard kunt voorschieten en ook nog eens met 110 miljard garant staat voor een fonds waar landen in nood mee geholpen kunnen worden?
Vertel de burgers in Nederland nu eens het echte verhaal?Of praat men hier niet over omdat men het niet kan uitleggen en is men bang dan kiezers in de gaten krijgen dat de EUROdroom een nachtmerrie is geworden..
Ik vind het onverantwoordelijk dat men dit buiten de debatten houdt.Wilders probeerde het nog wel door het bedrag te noemen maar ook hij legt het niet uit en juist daarmee bindt je de kiezers aan je partij.
29,1 MILJARD voorgeschoten aan Griekenland,5,1 aan Ierland,6,1 aan Spanje.7,1 aan Portugal
Uitstaande Garanties ESM 40 miljard,ECB 70 miljard met een eigen begrotingstekort van 16 miljard en niemand die het erover heeft behalve het tekort wat we zelf veroorzaakt hebben.Eigenlijk staan we dus 63,3 miljard in het rood en we mogen er 173,3 in de min staan wanneer de garanties worden opgevraagt.
Politiek wordt eens wakker want we hebben recht op het eerlijke verhaal..toch Diederik Samsom?

Geen opmerkingen: