zondag 3 juni 2012

De Eurocrisis het Middel om een Politieke Unie te verantwoorden?

Kan een Crisis gekunsteld worden zodat je later met je ideaal als oplossing kan komen?
Dit bovenstaande bekruipt met al een tijd over de droom van een meerderheid van de politieke Partijen uit de nationale Parlementen in Europa en die droom die men gestalte geeft via de Pro EU volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement.
Deze kunstmatige crisis begon met het invoeren van een gelijke betaalmunt de EURO.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Euro
Deze munt werd ingevoerd onder 17 landen de zogenaamde Eurozone.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eurozone
Dit is gedoemd te mislukken en dat is logisch omdat de 17 landen allemaal een andere mentaliteit en cultuur er op na houden.
Met andere woorden de landen uit het Noorden en het Zuiden hebben een bevolking die een hele andere manier hebben van zaken doen en kijk op het leven.Het Zuiden kan daardoor niet concurreren en men is niet zo strikt met het netjes betalen van bijvoorbeeld belasting aan de Overheid en de wetgeving is niet wat we in bijvoorbeeld Nederland en Duitsland gewend zijn.Wat we nu zien is dat de Zuidelijke Landen enorm achterblijven en zo enorme Staatsschulden hebben ontwikkeld die grote gevolgen hebben voor NL en sterkpresterenden Noordelijke EU landen dit omdat banken uit bijvoorbeeld Nederland met hun jacht op enorme winsten risico's hebben genomen door te beleggen in zwakke zuidelijke EU landen.Spaargeld en pensioengeld verkeerd belegt zodat Spaargeld niet meer met winst maar met verlies terugkwam en Pensioenfondsen die hun uitbetaalindex moesten verlagen met soms wel 8%.
Dus bij winst profiteerden de banken en pensioenfondsen voor de toekomst maar bijverlies waren de spaarders en burgers de klos.
Griekenland en waarschijnlijk ook Spanje zijn daar de grote voorbeelden van.
De EURO is ons gewoon opgedrongen zonder daar als burger een stem in te krijgen via een Referendum.
De gevolgen zijn groot omdat we vast zitten aan het Europact om deze munt overeind te houden.
Dit overeind houden bestaat uit het kwijt schelden van schulden van bijvoorbeeld Griekenland.
Daar betalen de Burgers voor uit de sterke noordelijke EUrolanden.
De Euro was de eerste stap naar het achterliggende doel een Politieke Unie.
Om landen niet weg te laten lopen werd de EU grondwet geïntroduceerd deze werd in veel landen zonder enkele problemen aangenomen maar de Burgers in NL die EU sceptisch zijn werd deze EU grondwet afgewezen via een raadgevend Referendum.slim natuurlijk want bij een Nee van de Meerderheid van de bevolking kon men deze toch aannemen.
De Partijen die voor een EU met veel meer invloed waren schrokken van de grote afwijzing en kwamen met een Slinkse oplossing.We noemen deze EU grondwet een verdrag het bekende Verdrag van Lissabon en omzeilen zo de kiezers en zetten een grote stap naar het uiteindelijke einddoel een Europese Politieke Unie.
Het EU volkslied en Vlag werden verwijderd zodat na een Engels onderzoek de EU grondwet voor 98% overeind bleef.
Inmiddels begonnen de verschillen tussen de Noordelijke EUROlanden en de Zuidelijke steeds meer druk te zetten op de EURO en Griekenland zijn schuld steeds grotere vormen aan te nemen.
In 2007 belanden we in een banken crisis (kredietcrisis)
Banken moesten door belastinggeld(lees geld van spaarders) overeind gehouden worden.
De burgers zagen de eerste voelbare nadelen van de invoering van de EURO en de verplichtingen die Nederland was aangegaan met het ondertekenen van het EUROpact.
Na de kreditcrisis in 2007 volgde de volgende crisis in 2011...
De EUro crisis de munt komt steeds meer onderdruk te staan en er wordt al steeds meer geopperd om via een Politieke Unie een oplossing te bieden.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/3033105/2011/11/14/Merkel-stap-voor-stap-op-weg-naar-politieke-unie.dhtml
http://www.bnr.nl/programma/bnrbernardhammelburg/518296-1109/wim-kok-europese-politieke-unie-was-onmogelijk in 2002 ja maar wel het doel.
http://nos.nl/artikel/380076-van-rompuy-masterplan-eurozone.html
Na elke EU top blijft de oplossing voor Griekenland achterwege en lopen de schulden enorm op en ook voor Nederland wordt het steeds meer merkbaar dat het vertrouwen op de financiële markten hard achteruit holt.De Economie loopt sterk terug en de Schatkist zienderogen leger.Maar die EURO moet blijven kosten wat het kost.
De PVV EU sceptisch als het is en ook zien dat de EURO eigenlijk de veroorzaker is van alle problemen op de Financiële markt en wat dit voor enorme gevolgen heeft voor NL en zijn Burgers komt met een onderzoek naar de EURO en de terugkeer naar de Gulden.
 http://www.consultancy.nl/rapporten/lombard-street-research/gulden-en-euro-onderzoek-voor-pvv
Het rapport wordt door alle EUROfielen afgeschoten en ontkent en verzwegen.
In 2012 valt het gedoogkabinet omdat na de ingezette bezuinigingen van 18 miljard bij het begin in 2010 men er door de steeds sterker wordende gevolgen van de EUROcrisis nog eens minimaal 12 miljard bovenop moeten bezuinigen.
Ook heeft Nederland het ESM verdrag goedgekeurd in de 2de kamer.Dit verdrag houdt in dat Nederland 4.7 miljard EURO stort in een FONDS en garant staat voor nog eens 35 miljard binnen 7 dagen oproepbaar in Noodsituaties zonder toestemming van een meerderheid uit onze 2de kamer.NL heeft in noodsituaties geen zeggenschap meer over de 35 miljard en dus geen Veto.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Stabiliteitsmechanisme
Doordat een snelle oplossing in de EU uitblijft zijn de financiële markten niet tot rust gekomen en dus durven mensen niet zo makkelijke te beleggen en houdt de Burger in NL zijn hand op de knip.
Wanneer je weet dat mensen EU sceptisch zijn en dat zijn we in Nederland en je weet dat we geen soevereiniteit willen weggeven aan de Brussel dan kun je als je samen met andere Politici uit de omringende EUrolanden het wel vergeten dat er op een democratische manier een Politieke EU unie komt en kun je dan een crisis bewust veroorzaken dus kunstmatig en daarna die Sceptische EUburgers voor je terugwinnen of je kunt ook zeggen je Politieke Unie droom verantwoorde door als laatste met een Oplossing te komen die de Politieke Unie heet.
Een opsomming om mijn gevoel hierover te onderbouwen.
#Je voert een zelfde betaalmunt in en je weet dit gaat een crisisveroorzaken door de enorme verschillen.
#De tweede bewuste stap is wil je deze EUkreditcrsis aan pakken moet er samenwerking komen in de EU en omdat dit het snelste gaat met de EU die de lijnen uitzet regel je dit via een verscholen EUgrondwet,het verdrag van Lissabon http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdrag_tot_vaststelling_van_een_Grondwet_voor_Europa
Waarom men dit wil kun je vinden via dit. http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/10/nederland-uitgenodigd-voor-overleg-eu-grondwet/
#Vervolgens zonder dat je daar de EU sceptische bevolking over mee laat beslissen stel je een permanent Noodfonds in waarin je financiële Soevereiniteit inlevert aan de EU.
#Het volgende wat je nu leest in de media is de enorme bemoeienis vanuit de EU met onze begroting en hoe we deze moeten inrichten om aan de afgesproken norm van een tekort van 3% te komen.
Deze begrotingsnorm is afgesproken in de EU via het begrotingspact
http://www.europa-nu.nl/id/vh7doublkozq/stabiliteits_en_groeipact
De rijen naar een politieke Unie zijn zich duidelijk aan het sluiten en stap voor stap zoals van te voren bedacht zal de droom van al die Politiek leiders ondemocratisch dus buiten de mening van zijn Burgers om gerealiseerd worden.
Men is al bezig met een banken Unie en dus kunnen we wachten tot de volgende stap een Europees minister van financiën.De EU bemoeit zich al met Nederland op het gebied van wetgeving over Immigratie en Asiel,onze huizenmarkt,Hedwigespolder o.a.
http://www.hypotheekvanjeouders.nl/wordpress/archives/1728
http://www.nujij.nl/politiek/brussel-start-procedure-op-wegens-hedwigepolder.17276226.lynkx#axzz1wkbpL2MF
http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/01_januari/25/binnenland/kabinet_houdt_vast_aan_beperking_gezinsmigratie.xml
Zoals Wim Kok in een eerdere link al aangaf we zullen meten accepteren dat de EU gaat beslissen over economische zaken en financieel.In 1992 in het Verdrag van Maastricht is al een begin gemaakt met het vastzetten van het invoeren van de EURO toen was de invoering van een Politieke Unie niet mogelijk en waren de te maken stappen te groot maar men was er al meebezig en de invoering van de EURO was de eerste stap met als einddoel...
Mijn bekruipt steeds meer het gevoel dat de politieke Unie een bewuste oplossing was van te voren bedacht buiten zijn burgers om en gezien de stiekeme stappen weet ik het eigenlijk wel 100% zeker maar zal de nabije toekomst dit gevoel bevestigen.
12 sept hebben we weer een kans om de democratie te laten spreken.
Misschien is er nog de weg terug naar de Baas in eigen land te blijven.
EUrosceptisch als ik ben vind in de samenwerking op Economisch gebied met de EU voldoende.
Elke verdere stap richting EU samenwerking dient voorgelegd te worden aan zijn onderdanen en dit geld voor elk land.Ieder met zijn eigen Unieke Munt en Unieke identiteit.
Hierdoor dien je als land zelf te kunnen beslissen over Wetgeving en de oplossingen voor je eigen problemen omdat je simpelweg de Kok bent die de beste kijk heeft in zijn eigen keuken.
Baas in eigen huis over je eigen financiën via de meest democratische manier.De Burger en zijn mening!

De Europese Politieke Unie was en is het einddoel.De (Euro)Crisis het middel?
##UPDATE daar hebben we het gedonder al meer bevoegdheden naar de EU om de EURO te reden..
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/12276293/__Plan_redding_euro_door__splitsing___.html
http://www.reuters.com/article/2012/06/03/us-eurozone-union-idUSBRE85207J20120603
#UPDATE2
http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3265393/2012/06/04/Machtiger-Brussel-moet-euro-redden.dhtml
Vult U ook even de Poll in op de site van het AD?
#UPDATE4
De kamervragen van de PVV..
http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/36-geert-wilders/5649-pvv-niet-meer-macht-naar-ongekozen-eurocraten.html
#UPDATE5
http://www.z24.nl/analyse/artikel_355219.z24/Dag_soevereiniteit__hallo_Europese_superstaat.html

Geen opmerkingen: