donderdag 19 april 2012

Gaat de EUro samenwerking ons uit de Crisis helpen?

Éen van de dingen waar ik me de laatste tijd steeds meer mee bezig houd is of wij door de EURO en de samenwerking met de EU die we zijn aangegaan nou eigenlijk in deze Crisis zijn beland.
Of is de crisis ontstaan door Banken en Pensioenfondsen die in verkeerde landen lees zwakke EUrolanden met ons geld belegt hebben?
Mocht dit laatste waar zijn heeft het aanblijven van de EURO en het Verdrag van Lissabon een mogelijke snelle oplossing in de weggestaan?
Persoonlijk vind ik dat je alles als overheid zoveel mogelijk moet aanpakken alsof je een bedrijf start en dit het best lopende bedrijf wilt maken van de wereld.
Samenvattend je wilt de efficiëntie zo dicht mogelijk bij 100% krijgen.
Wanneer je met dit in je achterhoofd heel zwart wit kijkt naar de Samenwerking met de 17 Eurolanden dan kun je nooit efficiënt beleid maken om een crisis zo snel mogelijk op te lossen en te voorkomen voor de toekomst en daar komen de 28 EUlanden via het Verdrag van Lissabon nog bij.
Hoe kun je nu van de Overheid een efficiënt bedrijf maken die bijna 100% haalt uit het zuinig uitgeven van belastinggeld wanneer je 17 verschillende belangen hebt en iedereen het met elkaar eens moet worden en daar ook nog eens beleid opmaat voor moet maken?
Hoe kun je nu een crisis oplossen op deze manier en wat denk je hoe tijdrovend dit is en wat het uiteindelijk nog eens extra kost bovenop de schulden die je al hebt.Tijd is geld dat weet ieder beginnende ondernemer!
Wanneer je dus heel simpel op deze manier kijkt naar de crisis dan lijkt het me dat de EUROsamenwerking en de EU samenwerking een totale en snelle oplossing van de crisis finaal in de weg zit.
Zwart wit gezien zijn er twee opties.
Of als Nederland stappen we uit het Verdrag van Lissabon en de EURO en gaan op deze manier met een schone lei beginnen.We beginnen dus opnieuw en zeggen alle verdragen op die er voor zorgen dat wij moeten betalen voor zwakke EUro landen die zelf dit veroorzaakt hebben.
Of we blijven samenwerken met de EU en de EURO en beginnen met een CLEAN SHEET maar nu efficiënte regelgeving en zonder landen zoals Griekenland,Spanje en Portugal alleen op financieel gebied voor een sterke munt.
Verder geen bemoeienis vanuit Brussel en welk verdrag dan ook.
Niet efficiënt omgaan met geld veroorzaakt een crisis en niet met elkaar eens zijn hoe het op te lossen en te voorkomen houden deze crisis in stand en zorgt elke dag dat de oplossing verder weg blijft voor nog meer tekorten.
Wanneer je dit toepast op de EUro was je als bedrijf allang over de kop en kreeg je bij geen enkele bank een lening meer..Logisch wie niet met geld kan omgaan mag nooit over de uitgaven gaan...
 

Geen opmerkingen: